Vier mogelijkheden van individuele begeleiding

1. Samen sparren

Heb je een idee en weet je nog niet helemaal hoe je moet beginnen? Wij geven je graag inhoudelijk advies over schrijftechnieken, hoe je jouw verhaal het beste kunt aanpakken en we zetten je op het juiste spoor. Of heb je een verhaal (of een deel ervan) geschreven en ben je onzeker over het vervolg? Twijfel je of het voldoende spanning heeft? Wil je je stijl aanscherpen? Hebben zich andere problemen tijdens het schrijfproces voorgedaan? Of denk je dat het al publicabel is? Een van de Schrijfmeesters spart graag een uurtje met jou over je manuscript via Zoom of de telefoon.

Kosten: € 85,00

NEEM CONTACT OP

2. Eenmalige begeleiding

Dit eenmalige maar uitgebreide online schrijftraject is geschikt voor de ervaren en beginnende schrijver. Hoe zorg je dat de lezer meteen het verhaal in wordt getrokken? Hoe wek je jouw personages direct tot leven? Ook gevorderde schrijvers stuiten op problemen tijdens het schrijfproces. Ben je vastgelopen of is de spanning weggezakt? Heb je hulp nodig bij de plot? Wij zorgen voor een blauwdruk van je manuscript, dat je weet waar je verhaal heengaat en je geïnspireerd verder kunt schrijven.  

Wat willen wij van jou?
Je stuurt ons het begin van je verhaal op (max. 7000 woorden, ongeveer 25 pagina’s) en een synopsis van maximaal twee A4’tjes). Onze ervaring leert dat als het exposé – de personages, het conflict, het motorisch moment – duidelijk zijn het verhaal vanzelf doorrolt. Dat is de basis. Wij zorgen voor dat solide fundament. Je kunt nu niet meer stoppen.

Wat krijg jij van ons?
Wij geven binnen 7 dagen schriftelijk feedback over de opbouw en structuur van je verhaal, de geloofwaardigheid van je personages en we geven je adviezen over verschillende schrijftechnieken. Na deze analyse hebben we een uitgebreid gesprek via Zoom of de telefoon. Neem contact met ons op en ga van start!

Kosten € 495,00

NEEM CONTACT OP

3. Manuscriptanalyse en -beoordeling

Heb je een eerste versie van jouw manuscript en zoek je iemand die met een professionele blik meeleest en jou van feedback voorziet? Dat kan. Wij lezen graag kritisch met je verhaal mee, leggen de knelpunten bloot en geven duidelijk aan hoe je die kunt aanpassen of verbeteren. Wij gaan in op verhaallijnen, het conflict, de setting, de geloofwaardigheid van jouw personages, de dialogen, de (plot)opbouw en structuur en jouw schrijfstijl. Wij helpen je graag om de beste versie van je manuscript aan te bieden bij een de uitgevers.

Je ontvangt van ons een uitgebreid rapport met onze bevindingen en we bieden je de mogelijkheid hierover via Zoom te sparren.

Kosten: € 1495,00 *

* Maximaal 60.000 woorden. Is jouw manuscript omvangrijker? Dan rekenen wij € 125,00 per 10.000 woorden extra.
NEEM CONTACT OP

4. Intensief jaartraject

Met een van de schrijfmeesters werk je een jaar lang intensief aan jouw manuscript tot aan het contact met een uitgever. Met deze individuele schrijfbegeleiding kun je al beginnen als je alleen maar een idee hebt, maar ook met een geheel of gedeeltelijk manuscript. Stijl, structuur, personages, spanningsboog, dialogen en plot worden besproken. Gesteund door onze adviezen schrijf je gestaag aan je verhaal. Kritisch en betrokken stimuleren wij je in het schrijfproces. We kunnen je helpen jouw manuscript te beoordelen en uitgegeven te krijgen.

Wat houdt het intensieve jaartraject in?
Een live-intake te Amsterdam. Het uitgangspunt is jouw synopsis, een strakke samenvatting van maximaal 2 A4’tjes van jouw verhaal of idee.

We maken een werkplan met deadlines.
4 x redigeren van 10.000 woorden/uitgebreid schriftelijke feedback
4 x online sparren over jouw verhaal
Mailcontact voor tussentijdse vragen

Eindgesprek op locatie met een grondige beoordeling van je manuscript. Indien publicabel adviseren we je graag over het aanbieden van je manuscript aan uitgeverijen of literaire agentschappen.

Kosten € 2.500,00

NEEM CONTACT OP