Nieuws, media en publicaties

Artikel in de Goudste post

Dit artikel verscheen op woensdag 17 april. Patricia schreef De Vondeling van Veenhuizen: ‘Dit verhaal moet verteld worden’

Meer informatie
Boekpresentatie Patricia Snel - 'De vondeling van Veenhuizen'

Op vrijdagmiddag 19 april komt ik langs bij Scheltema om mijn nieuwste boek De vondeling van Veenhuizen te presenteren. In De vondeling van Veenhuizen vertelt het verhaal van drie wezen die de kinderkolonie in Veenhuizen proberen te overleven. Aansluitend op de boekpresentatie is er een gezellige borrel en zal ik ook signeren. Wees welkom!

Meer informatie
Zaterdag 20 april Slotevent 200 jaar Veenhuizen

10:15 – 10:30 Boeklancering: Patricia Snel overhandigt het eerste exemplaar van De vondeling van Veenhuizen aan de burgemeester van Noordenveld, Klaas Smid. Boeken verkrijgbaar bij de stand, waar Patricia signeert.

Link naar de website
Interview RTV Drenthe

In Cassata zaterdag 13 april een interview met Margriet Benak en schrijfster Patricia Snel over haar historische roman De Vondeling van Veenhuizen met het aangrijpende en waargebeurde verhaal rond de duizenden wezen die naar de kolonie in Veenhuizen moesten.

Het interview begint op 44:10.

Meer informatie
Interview RTV SLOS

Het boek, De Vondeling van Veenhuizen geschreven door Patricia Snel,  gaat over de kinderkolonie, onderdeel van de Maatschappij van Weldadigheid, zo vertelde Snel. Het op waarheid gebaseerde verhaal gaat over Karel en Lize Muller die vanuit Amsterdam geplaatst werden in de kinderkolonie van Veenhuizen. Op 25 april komt Patricia Snel voor een lezing hierover naar Eethuys De Steen in Willemsoord, in samenwerking met Primera Steenwijks Boekhuys.

Meer informatie
Publicatie in Algemeen Dagblad

Interview in het Magazine Mezza van zaterdag 13 april.

Ze kwam al veel in Veenhuizen om te wandelen, zonder te weten welke heftige geschiedenis zich in de voormalige strafkolonie in Drenthe had afgespeeld. Tot auteur Patricia Snel op het verhaal over weeskinderen Karel en Lize stuitte. Ik wist: dit is het, dit verhaal moet ik vertellen.'

Lees het interview